Beginners | Easy | Gevorderden
Nordic Walking

Over Nordic Walking

Nordic Walking is een sport die overgewaaid is uit Finland. Het is een trainingsmethode die topatleten uit de langlaufdiscipline gebruiken om buiten het seizoen te trainen en de conditie te behouden. Het is een zacht en effectief trainingsconcept waarin 90% van de spieren worden gebruikt

Waarom Nordic Walking?

Deze wandelmethode biedt tal van gezondheidsvoordelen. Het vermindert spanningen in nek- en schouderzone, verhoogt het zuurstofverbruik in het hele lichaam en zorgt ervoor dat het hart efficiënter werkt. Het reduceert stresshormonen, versterkt het immuunsysteem en vertraagt het verouderingsproces. Daarbij hoef je geen snelheidsduivel te zijn om deze sport te beoefenen.

Met Nordic Walking traint men 4 van de 5 aspecten van de fysieke conditie: uithouding, kracht, flexibiliteit en coördinatie. Gelukkig hoef je geen snelheidsduivel te zijn om aan deze sport te doen. Nordic Walking gebeurt aan een aangenaam tempo (3.5 à 5 km/u), waardoor je de tijd krijgt om te genieten van de natuur. Perfect voor mensen die even willen onthaasten of relaxeren.

Door het actief gebruik van handen en voeten komt er een bloeddoorstroming op gang die het hele lichaam in werking zet. In tegenstelling tot joggen worden de gewrichten 30% minder belast, het is 40% tot 50% effectiever dan wandelen zonder stokken. Aangezien ongeveer 90% van de spiermassa actief arbeid levert worden er veel overbodige calorieën verbrand.

Voor wie? Klik op de bovenstaande linken.
______________________________

Geocaching, wat is geocaching?

Dit is een wandelzoektocht waarbij men op zoek gaat naar schatten aan de hand van een topografische GPS. Men stapt van de ene gevonden coördinaat naar de volgende om uiteindelijk bij de "schat" aan te komen!

Het spel kan over de ganse wereld worden gespeeld en brengt ons naar de mooiste en interessantste plaatsjes! Het is een zoektocht voor groot en klein die zorgt voor uren spelplezier.

Maar...

Hoe werkt een GPS, hoe stel ik hem in, hoe te gebruiken...?
Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord bij het volgen van een initiatiecursus.

Sessies

Wat in sessie 1?
Hoe werkt een topo-GPS?, hoe moet ik hem instellen, ...
Door middel van een wandeling leren we hem gebruiken! Oefening baart immers kunst!

Sessie 2? Hoe zit een spel in elkaar?
Aan de hand van verschillende voorbeelden zien we hoe je het spel kan spelen.
En....... we spelen het spel!

(Weet je al hoe een topo-GPS werkt? Of weet je hoe het spel in elkaar zit? Sessie 1 & 2 kunnen los van elkaar worden gevolgd!)

Kinderen onder 12 jaar kunnen GRATIS meespelen bij sessie 2!
Voorwaarde: Daar er GEEN WAARBORGEN worden gevraagd, mogen enkel volwassenen de GPS hanteren.

INTERESSE??? De cursus wordt enkel gegeven op aanvraag of bij voldoende inschrijvingen (min. 4 personen).

Wanneer? Klik hier: lessenrooster.
______________________________

Over Powerwalking

Powerwalken is wandelen zonder stokken in een hogere hartslagzone en met een krachtiger lichaamshouding. Hierbij is een juiste techniek en ademhaling van groot belang. De effecten zijn vergelijkbaar met Nordic Walking.

Powerwalking:
-vermindert stress
-versterkt en traint spieren
-verbetert de slaap
-vermindert de lichaamsvetten
-verbetert de conditie

Voor wie?

Voor diegenen die wandelen met stokken niet zien zitten, die dringend willen bewegen en toch gewrichten en rug willen ontlasten. De cursus wordt enkel gegeven op aanvraag of bij voldoende inschrijvingen (min. 10 personen).

Wanneer? Klik hier: lessenrooster.
______________________________

"De +1 knop"

Geeft deze website en/of webpagina's u de nodige info? Vind je ze overzichtelijk, nuttig, ... ?
Steun ons en klik op de "+1" links onder het hoofdmenu en u bezorgt ons een hogere ranking in Google-land!